Podľa zverejnených vedeckých štúdií sa po prvých desiatich minútach užitia CocaColy do
ľudského organizmu dostane desať čajových lyžičiek cukru. Jedinou
príčinou, prečo človek po takomto sladkom ataku nevracia je tá
ďalšia zložka nápoja – kyselina fosforečná – sladkosť potláča ( o tejto kyseline sa dočítate ďalej v texte dole). Po
dvadsiatich minútach však hladina krvného cukru prudko stúpne a pečeň
začne obrovské množstvo cukru premieňať na tuk. Po uplynutí
štyridsiatich minút sa proces absorpcie kofeínu skončí, očné zreničky sa
rozšíria, krvný tlak stúpne a pečeň uvoľňuje čoraz viac cukru do
krvného obehu. O pár minút neskôr zvýši organizmus produkciu dopamínu
stimulujúceho nervové receptory v mozgu. Tento fyziologický
proces je identický s reakciou ľudského tela po dávke heroínu.
CocaCola obsahuje rovnakú kyselinu, ako čistiace prostriedky na
chemické čistenie záchodov, vaní, či umývadiel.Pred
časom sa na internete objavili informácie o tom, že záchod možno vyčistiť aj
CocaColou.
Zubní lekári prehlásili,že pitie CocaColy vedie ku poškodeniu zubnej skloviny. Poškodenie zubnej skloviny vedie ku kazovosti zubov. A ľudia si pomalým
popíjaním kyslých nápojov zničia zuby a potom celý život za to platia -
kazmi, bolesťou, peniazmi.
Tri decilitre CocaColy obsahujú desať čajových lyžičiek cukru, 30 až 50
miligramov kofeínu, vysoké zastúpenie umelých farbív, sulfátov a
fruktózového sirupu, vyrobeného prevažne z geneticky modifikovanej
kukurice. Nadmerná konzumácia sladených
nealkoholických nápojov je jedným z hlavných dôvodov stupňovania
celosvetovej epidémie obezity. Nezávislá štúdia publikovaná v britskom
denníku medicíny The Lacent demonštrovala väzbu medzi konzumáciou
sladených nápojov a detskou obezitou. Dvojročný výskum tiež preukázal,
že vypitie jedného sladeného nápoja denne zvyšuje riziko obezity o 60
percent, riziko cukrovky o 85 percent a konzumenti sú vystavení aj
nebezpečenstvu v podobe rakoviny.
Ukázalo sa tiež, že CocaCola má tendenciu poškodzovať DNA. Za hlavnú
príčinu sa považuje benzoan sodný, pridávaná konzervačná látka so
schopnosťou deaktivovať vitálne úseky DNA, čo môže viesť až k cirhóze
pečene alebo Parkinsonovej chorobe. CocaCola však obsahuje aj množstvo
ďalších nebezpečných zložiek.
Kyselina fosforečná dokázateľne obmedzuje
schopnosť tela využívať vápnik, čo vedie najmä u detí a mládeže k
osteoporóze a zmäkčovaniu zubov a kostí.
Škodlivosť cukru je všeobecne
známa, jestvujú dokonca zoznamy obsahujúce vyše sto nepriaznivých
následkov spôsobených jeho nadmernou konzumáciou. Je dokázané, že cukor
zvyšuje hladinu inzulínu, čo môže viesť k vysokému krvnému tlaku,
zvýšenému cholesterolu, chorobám srdca, cukrovke, obezite a predčasnému
starnutiu. Ani diétne nápoje bez prídavku cukru však nie sú výhrou –
práve naopak.
Umelé sladidlo aspartám spôsobuje pri dlhšom používaní
nádory, pôrodné defekty, cukrovku, psychické poruchy či epileptické
záchvaty.
Prijímanie kofeínu, ktorý je návykovou látkou, zapríčiňuje
nervozitu, nespavosť, vysoký krvný tlak, nepravidelný srdcový tep,
zvýšenie cholesterolu, vyplavovanie minerálov a vitamínov.
Z tohto vyplýva,že pitie CocaColy nieje vôbec dobrý nápad!
V reklamách CocaColy hovoria,že je veľmi dobrá a je vhodná aj pre deti. No sami vidíte ,že to vôbec pravda nieje , je to len marketing a aj tam ide len o PENIAZE.
NS STRAIGHT EDGE SLOVAKIA
Nice page bro! Dont give up and keep your faith! Greets from BP!!
OdpovedaťOdstrániť