piatok 24. augusta 2012

CocaCola-prečo ju nepiť!

Podľa zverejnených vedeckých štúdií sa po prvých desiatich minútach užitia CocaColy do ľudského organizmu dostane desať čajových lyžičiek cukru. Jedinou príčinou, prečo človek po takomto sladkom ataku nevracia je tá ďalšia zložka nápoja – kyselina fosforečná – sladkosť potláča ( o tejto kyseline sa dočítate ďalej v texte dole). Po dvadsiatich minútach však hladina krvného cukru prudko stúpne a pečeň začne obrovské množstvo cukru premieňať na tuk. Po uplynutí štyridsiatich minút sa proces absorpcie kofeínu skončí, očné zreničky sa rozšíria, krvný tlak stúpne a pečeň uvoľňuje čoraz viac cukru do krvného obehu. O pár minút neskôr zvýši organizmus produkciu dopamínu stimulujúceho nervové receptory v mozgu. Tento fyziologický proces je identický s reakciou ľudského tela po dávke heroínu.

CocaCola obsahuje rovnakú kyselinu, ako čistiace prostriedky na chemické čistenie záchodov, vaní, či umývadiel.Pred časom sa na internete objavili informácie o tom, že záchod možno vyčistiť aj CocaColou.

Zubní lekári prehlásili,že pitie CocaColy vedie ku poškodeniu zubnej skloviny. Poškodenie zubnej skloviny vedie ku kazovosti zubov. A ľudia si pomalým popíjaním kyslých nápojov zničia zuby a potom celý život za to platia - kazmi, bolesťou, peniazmi.

Tri decilitre CocaColy obsahujú desať čajových lyžičiek cukru, 30 až 50 miligramov kofeínu, vysoké zastúpenie umelých farbív, sulfátov a fruktózového sirupu, vyrobeného prevažne z geneticky modifikovanej kukurice. Nadmerná konzumácia sladených nealkoholických nápojov je jedným z hlavných dôvodov stupňovania celosvetovej epidémie obezity. Nezávislá štúdia publikovaná v britskom denníku medicíny The Lacent demonštrovala väzbu medzi konzumáciou sladených nápojov a detskou obezitou. Dvojročný výskum tiež preukázal, že vypitie jedného sladeného nápoja denne zvyšuje riziko obezity o 60 percent, riziko cukrovky o 85 percent a konzumenti sú vystavení aj nebezpečenstvu v podobe rakoviny.

Ukázalo sa tiež, že CocaCola má tendenciu poškodzovať DNA. Za hlavnú príčinu sa považuje benzoan sodný, pridávaná konzervačná látka so schopnosťou deaktivovať vitálne úseky DNA, čo môže viesť až k cirhóze pečene alebo Parkinsonovej chorobe. CocaCola však obsahuje aj množstvo ďalších nebezpečných zložiek.
Kyselina fosforečná dokázateľne obmedzuje schopnosť tela využívať vápnik, čo vedie najmä u detí a mládeže k osteoporóze a zmäkčovaniu zubov a kostí.
Škodlivosť cukru je všeobecne známa, jestvujú dokonca zoznamy obsahujúce vyše sto nepriaznivých následkov spôsobených jeho nadmernou konzumáciou. Je dokázané, že cukor zvyšuje hladinu inzulínu, čo môže viesť k vysokému krvnému tlaku, zvýšenému cholesterolu, chorobám srdca, cukrovke, obezite a predčasnému starnutiu. Ani diétne nápoje bez prídavku cukru však nie sú výhrou – práve naopak.
Umelé sladidlo aspartám spôsobuje pri dlhšom používaní nádory, pôrodné defekty, cukrovku, psychické poruchy či epileptické záchvaty.
Prijímanie kofeínu, ktorý je návykovou látkou, zapríčiňuje nervozitu, nespavosť, vysoký krvný tlak, nepravidelný srdcový tep, zvýšenie cholesterolu, vyplavovanie minerálov a vitamínov.

Z tohto vyplýva,že pitie CocaColy nieje vôbec dobrý nápad!
V reklamách CocaColy hovoria,že je veľmi dobrá a je vhodná aj pre deti. No sami vidíte ,že to vôbec pravda nieje , je to len marketing a aj tam ide len o PENIAZE.

             NS STRAIGHT EDGE SLOVAKIA

1 komentár:

  1. Nice page bro! Dont give up and keep your faith! Greets from BP!!

    OdpovedaťOdstrániť